Bästa apparna för iPhone 7

26 May

Bästa apparna för iPhone 7

En telefon full med appar ser många som ett måste för att hänga med i den tekniska utvecklingen. Idag finns en uppsjö av nyttiga appar som verkligen kan vara bra att ha och underlättar ditt liv, medan andra är underhållande och roliga. Det bästa är att vara selektiv, rensa och ta bort när du inte använder appen längre, eftersom de tar upp en del utrymme. Många företag utvecklar idag appar för att tillgängliggöra deras tjänst bättre, exempelvis kollektivtrafiken. En väl fungerande app för bussar och tåg kan vara en av de bästa investeringarna för företaget, och förstås väldigt bra för dig som reser.

Ska man betala eller inte för en app? Det råder delade meningar om detta och de flesta appar är faktiskt gratis att ladda ner. De större, samhällsnyttiga företagen erbjuder generellt gratis tillgång, medan privata tjänster och företag kan lägga en kostnad på sin app. Ofta är det som ordspråket säger, man får vad man betalar för. Använder du en app ofta och mycket kan det vara skönt att slippa reklam, vilket är den inkomstkälla många av företagen har. Om appen kräver betalning har den ofta vissa säkerhetsfunktioner som man som kund eftertraktar, eller kan komma att uppskatta.

Nyttiga appar för arbetet och dagens händelser

Att följa med i aktuella händelser och nyheter runt om i världen är givetvis viktigt. DN.se är en av de bättre nyhetskanalerna, som snyggt och prydligt ger dig uppdateringar och nyheter under dagen. Din telefon är även lätt att utnyttja på ett professionellt sätt med en bra app från Dropbox, där du och alla andra på kontoret kan ladda upp filer och material som ligger tillgängligt i en molntjänst. Scanner Pro är ytterligare en bra, funktionell app för din iPhone. Här fotar du de viktiga mötesanteckningarna, omvandlar bilden till ett dokument och placerar den i din molntjänst för förvaring.

Privatlivets kom ihåg, och resans bästa vänner

Post-It lapparna lever kvar, om än i digital form. Keynote är ett ypperligt sätt att hålla reda på dina åtaganden och uppgifter. Ihop med en bra kalender som du delar med dina familjemedlemmar kan ni lätt påminna varandra och komma ihåg gympapåsar, utflykter och viktiga styrelsemöten. På resor är det ypperligt med en bra app för kartor, och Citymaper går utmärkt att ladda ner på plats, gärna med gratis wifi, för att sedan efter avslutad resa ta bort den från telefonen. Kartmappen i fråga fungerar ypperligt i din iPhone och är mycket detaljerad i sina vägbeskrivningar. Dessutom finns många andra funktioner!

Appen Genvägar

Apple tog ett stort steg framåt när de köpte upp appen Workflow, och förfinade och utvecklade den till sin egen “Genvägar”. Här har de skapat Siri som hör vad du säger och gör som du vill. Du kan själv bestämma dina egna genvägar till de funktioner du använder ofta, och du lägger till egenvalda tal- eller tryck-kommandon. Med hjälp av Genvägar specialanpassar du din egen iPhone 7, så att den passar dig precis som du vill. Denna app är en av våra favoriter, dock kräver den sin lilla tid att sätta sig in i, men vinner verkligen i längden.

Musik och underhållning

Att lyssna på musik och spela spel i mobiltelefonen tillhör några av de vanligaste aktiviteterna, och utbudet är enormt. För musikälskarna har flera stora aktörer, så som svenska Spotify, länge legat i topp. Apple jobbar dock stenhårt för att möta konkurrensen och har med iTunes kommit en bra bit på väg. Detta kan vara en av de appar som det verkligen är värt att betala för, då reklam och musik är två krockande element. För iTunes-användarna är det möjligt att streama upp till 50 miljoner låtar utan avbrott för reklam, låtarna är nedladdningsbara och du kan därmed även spela upp dem när du är offline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *