Design och färger

26 May

Design och färger

Apple är kända för att göra snygga och stilrena produkter, och iPhone 7 är inget undantag! Den påminner mycket om de tidigare iPhone-modellerna, men med vissa förbättringar. Om du har gillat din gamla iPhone, kommer du också att gilla en iPhone 7. iPhone 7 är idag inte längre den nyaste iPhonen man kan köpa, det har kommit flera nya modeller efter den. Men det är fortfarande en bra mobil, speciellt om du vill vara ekonomisk och inte köpa den allra nyaste varianten. iPhone 7 är den första modellen där hörlursjacket har försvunnit, vilket kan vara lite ovant i början, men man vänjer sig snabbt.

Till skillnad mot de allra första iPhone-modellerna som hade väldigt begränsat färgval, kan man på en iPhone 7 i alla fall välja mellan fyra olika färger, rosaguld, guld, silver och svart. Som vanligt med Apple ser alla fyra färger stilrena ut, och det är inga utstickande färger man eller mönster man kan välja mellan. Om man är mer intresserad av att bara byta utseende på sin telefon då och då, rekommenderas att köpa ett eller fler skal som man kan variera mellan! Skal är även bra eftersom det skyddar mobilen, och gör att man slipper betala dyrt för att laga den.

Retina HD-skärm!

Precis som flera av de tidigare iPhone-modellerna har iPhone 7 en skärm gjord av Retina HD, vilket ger en väldigt bra bildkvalitet. Det i samband med att mjukvaran i telefonen har uppdaterats gör att bildkvalitén är riktigt bra! En annan nyhet är att hemknappen inte längre är en fysisk knapp, utan nu istället är en del av skärmen och man kan ställa in vilken vibrationsnivå man vill ha när man trycker på den. Kameran på baksidan av telefonen är också uppdaterad för att bättre och snyggare smälta in, samtidigt som kameran såklart också har blivit bättre, både i bak- och framkameran.

Vattentät!

Vem har inte upplevt att helt plötsligt känna hur mobilen glider ur handen och glider ner i vattnet! Eller bara varit ute och gått i ett ösregn och efteråt känt hur mobilen har fungerat lite sämre. Det slipper man med iPhone 7 eftersom en stor nyhet och skillnad mot de tidigare iPhone-modellerna är att iPhone 7 är vattentät! Det är rätt, nu är det inte längre hela världen om du skulle råka tappa iPhone 7 i en vattenpöl, utan den kommer att fungera ändå! Dock är det fortsatt inte rekommenderat att ta med mobilen på en simtur.

Storlekar på iPhone7

En bra sak med iPhones, både med Iphone 7 och med de tidigare modellerna, är att man kan välja storlek efter vad som passar dig. Det finns nämligen både den “vanliga” Iphone 7 och Iphone Plus. Iphone Plus är för dig som vill ha en större skärm, kanske gillar du att kolla mycket på TV-serier i mobilen, och vill ha en större skärm för det eller så vill du läsa e-böcker på den. En iPhone 7 Plus är 5,5 tum stor medan den normalstora modellen är 4,7 tum stor. Om du är osäker på vilken du vill välja, rekommenderar vi att gå och känna på modellerna.

Sammanfattning

För att sammanfatta det hela skiljer sig iPhone 7 inte jättemycket från de tidigare modellerna när det gäller design och färgval, den är lite uppdaterad och lite snyggare nu bara. Skärmen är gjord av glas, och i retina HD vilket ger en bra bildkvalitet. Men om du vet att du är lite klumpig kan det vara bra att köpa ett skärmskydd till, så att du kan fortsätta använda den längre. Om du är klumpig är iPhone 7 även ett bra val eftersom den är vattentätt, vilket troligtvis kommer att förlänga livslängden för många användare! iPhone 7 finns i två storlekar och i tre olika färger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *