Fakta om iPhone 7

26 May

Fakta om iPhone 7

iPhone 7 är en smartphone utvecklad och skapad av Apple Inc. Det är den tionde generationen av iPhone. Den släpptes under den senare delen av 2016 och blev företagets flaggskepp efter iPhone 6s och iPhone 6s Plus. Det fanns en del skillnader mellan denna modellen och de tidigare modellerna. Till exempel fanns det nya färger att välja mellan, den var vatten- och dammtålig, hade en annan typ av hemknapp samt att 3,5 mm uttaget för hörlurar togs bort. Gällande prestandan fanns det inte så många skillnader från föregångarna, men kameran var mycket bättre. iPhone 7 var världens bäst säljande smartphone under första kvartalet 2017.

iPhone 7 gjordes också i en plusmodell med ännu bättre kamera. När det kommer till minnet hos iPhone 7 kom den med tre storlekar på det interna minnet; 32 GB, 128 GB eller 256 GB. När det kommer till utseendet är det inte så stor skillnad mellan iPhone 6 och iPhone 7, dock är hemknappen på iPhone 7 statisk och kräver beröring istället för att vara en knapp du trycker på som på de äldre modellerna. En annan skillnad är att iPhone 7 har stereohögtalare som ger ett bättre ljud. Vill du veta mer om iPhone 7 så läs vidare!

Inget hörlursuttag

En sak med iPhone 7 som fått mycket uppmärksamhet är borttagandet av hörlursuttaget. Alla föregående iPhones har haft ett 3,5 mm hörlursuttag men det valdes bort vid skapandet av iPhone 7. Dock kan du ändå lyssna på musik med hörlurar, när telefonen levereras får du en adapter som gör att du kan koppla in hörlurarna via lightning-uttaget. Du kan också lyssna med trådlösa högtalare givetvis. Många iPhone-användare och recensenter menade att borttagandet endast innebar något positivt för Apple, samt att trådlösa hörlurar inte var så bra vid tidpunkten då telefonen släpptes. Dock har telefonen ändå sålt väldigt bra.

Specifikationer och tekniska data

iPhone 7 och iPhone 7 plus ser inte likadana ut, men vårt fokus ligger på iPhone 7 i den här artikeln. Telefonen väger så lite som 138 gram och är så tunn som 7,1 mm. Skärmen är 4,7 tum och har en Retina HD-skärm som har ett stort färgomfång och som är ytbehandlad för att vara fettavvisande. iPhone 7 kan stå emot vatten, stänk och damm enligt kraven för en klass IP67 vilket innebär ett maxdjup av 1 meter i 30 minuter. Du använder ett nano-sim i iPhone 7 och du kan använda dig av Touch-ID samt Siri.

Kamera och batteri

iPhone 7 har en frontkamera på 12 MP och ett linsskydd i safirglas. Den har ett objektiv med 6 element och du kan även ta panoramabilder. Kameran fokuserar automatiskt med Auto focus-funktionen. Du kan också ställa in självutlösare. Den bakre kameran, kallad FaceTime HD-kamera, har 7 MP och även den är mycket bra att ta bilder med. När det kommer till batteriet har det 2 timmar längre batteritid än vad iPhone 6 hade. Den har ett inbyggt litiumjon-batteri som laddas med lightning-kabel. Stand-by tiden ligger på upp till 10 dagar, samtalstiden kan vara ända upp till 14 timmar vid samtal med 3G.

Sammanfattning

iPhone 7 släpptes år 2016 och sålde bäst av alla smartphones det första kvartalet 2017. Mest uppmärksamhet har den fått tack vare borttagandet av 3,5 mm hörlursuttaget, något som inte var så uppskattat. Dock kan du ändå använda hörlurar med iPhone 7 tack vare en tillhörande adapter. Både front- och bakkameran är väldigt bra och tar mycket bra bilder. Batteriet håller längre än vad batteriet på iPhone 6 gjorde något som alltid är välkommet. iPhone 7 släpptes i två nya färger som båda var varianter av svart. iPhone 7 är en bra telefon med många bra funktioner helt enkelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *