Fördelarna med iPhone7 jämfört med andra iPhones

26 May

Fördelarna med iPhone7 jämfört med andra iPhones

iPhone7 är en telefon som har några år på nacken, men vi vill ändå slå ett slag för modellen som fortfarande har mycket att erbjuda i form av bland annat prestanda, kamera, vattentäthet, hållbarhet, vikt och pris.Modellerna iPhone8 till iPhoneX i all ära, men i iPhone7 får du en telefon som uppfyller många av de krav en användare har på en telefon idag.

Idag är mobiltelefonen ett av våra viktigaste verktyg såväl i vardagen som på arbetet. Det här gör att mobilen måste uppfylla många krav, samtidigt som vi kanske inte vill lägga hutlösa summor på att få det vi vill ha. I den här artikeln ska vi gå igenom fördelarna med en iPhone7 samt visa att denna modell har mycket att erbjuda trots sin ålder.

Priset – en prisvärd mobiltelefon

Något som har en stor betydelse vid ett mobiltelefonköp är förstås priset. Vi vill alla ha en mobil som har en bra prestanda, ett snyggt utseende och en låg prislapp. Tyvärr är de nyare modellerna av iPhone väldigt dyra. Detta gör både att mobilen blir mer stöldbegärlig, men också att man kan förlora mycket pengar ifall mobilen går sönder.

När det gäller iPhone7 får du en bra mobiltelefon samtidigt som prislappen är låg. Det här gör att du kan investera i mer långlivade produkter, och det är inte är en katastrof om mobiltelefonen går sönder. Jämfört med de nya modellerna iPhone8 och iPhoneX som kostar omkring 6 000 kronor respektive 8 000 kronor kostar en iPhone7 enbart omkring 4 000 kronor.

Storlek och vikt

En annan fördel med iPhone7 är dess storlek. Många användare har på sistone upplevt att mobiltelefonerna har blivit allt för stora för att kunna användas med en hand. Detta gäller kanske särskilt för yngre personer, eller för personer med mindre händer, men faktum är att de senare iPhone-modellerna inte får plats i byx- eller jackfickor på grund av deras storlek.

Företaget Apple har gjort iPhone7 till en smidig mobiltelefon i en mindre storlek samtidigt som den totala vikten är låg. Det här innebär att mobilen är enkel att använda, och risken för trötta och värkande händer minskar. En iPhone7 väger enbart 138 gram medan de senaste iPhone8, iPhoneX samt respektive Plus-modeller alla väger från 178 gram och uppåt.

Kraftfull prestanda

Trots att iPhone7 kommer i en mindre storlek samt har en lägre vikt än de senare modellerna har mobilen en kraftfull prestanda. Faktum är att iPhone7 och dess processor, som har ett A10 Fusion-chip, mäter sig väl med de nyare modellerna. iPhone7 är alltså både snabb och har en hög prestanda trots att det inte är den nyaste mobiltelefonen.

iPhone7 är en robust mobiltelefon då den står väl emot både damm och vatten. Tack vare att dess baksida är tillverkad i aluminium har den en bättre hållbarhet än exempelvis iPhone8 där baksidan är tillverkad i glas. Att de senare modellerna är allt ömtåligare är kritik som Apple ofta får höra, och iPhone7 är därmed ett bra val för den som önskar en hållbar mobil.

Skärm och kamera

Numera är kameran och skärmens prestanda det som vi prioriterar allra högst i en mobiltelefon. Även här är iPhone7 ett bra val då skärmen är extra ljusstark och kameran håller en bra kvalitet. Mobilkameran har fördelar så som optisk bildstabilistering, inställningar för HDR-foton samt videoinspelning i 1080 p. Det går även att spela in videos i slow motion samt använda sig funktionen med uppsnabbade videoklipp.

iPhone7 allt-i-ett

Sammanfattningsvis så har denna modell ett bra pris vilket gör att många har råd med den, utan att behöva prioritera bort viktigare saker i livet. Samtidigt tummas det inte på kvaliteten med iPhone7. Mobilen har nämligen både god prestanda och användarvänlighet såväl som en bra kamera och skärm. Önskar du en funktionell och hållbar mobil till ett bra pris är iPhone7 värd att titta på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *