Högtalare och hörlurar

26 May

Högtalare och hörlurar

iPhone 7 var Apples första telefon utan ett 3,5 mm hörlursuttag. Detta har mötts av en del negativ kritik, men faktum är att du mycket väl kan använda hörlurar ändå. Det finns en adapter som du kopplar in i laddaruttaget, med en så kallad lightning-kontakt. Du kan sedan koppla i trådbundna hörlurar hur enkelt som helst för att lyssna på musik.

Apple har själv skapat specifika hörlurar som har en lightning-kontakt, så kallade earpods. Det är mycket bra hörlurar som ger ett bra ljud och är utformade efter örats anatomi. De har även en inbyggd fjärrkontroll så att du kan styra både volym, låtval och ta emot och avsluta samtal genom ett enkelt knapptryck. Men självklart kan du även använda andra hörlurar till iPhone 7.

Behov av en adapter

Om du vill kunna använda andra än specifika hörlurar skapade för iPhone 7 eller annat än trådlösa hörlurar så behöver du en adapter. Den gör att du kan stoppa in en 3,5 mm kabel i adaptern som du sedan sätter i ditt lightning-uttag. Det är med andra ord inte så invecklat, men det kan innebära problem för dig som vill ladda din mobil samtidigt.

Dock finns det en annan typ av adapter som har löst detta problemet åt dig, då den ger dig två lightning-uttag i ett. Men då måste du förstås använda hörlurar med lightning-kabel för att det ska fungera. Det finns också en typ av adapter som ger dig tillgång både till laddning via lightning och att ha hörlurar med 3,5 mm utgång.

Satsa på högkvalitativa hörlurar

Det är alltid smartast att satsa på ett inköp av hörlurar av hög kvalitet, för att de ska hålla länge. iPhones egna hörlurar är givetvis allra bäst då en adapter kan påverka ljudet något. Men det finns även andra hörlurar av hög kvalitet som du kan använda till din iPhone 7. Apple har också Airpods, som är trådlösa in-ear hörlurar.

Ett tips om du använder sådana är att köpa ett fodral att förvara dem i när de inte används. Andra företag än Apple tillverkar också hörlurar med lightning-uttag, som de då har fått rätt till att använda av Apple. Givetvis fungerar även dessa utmärkt med din iPhone 7 då de är skapade för att användas med just iPhone.

Högtalare

iPhone 7 är utrustad med stereohögtalare, för att kunna ge bättre och högre ljud. Detta innebär att den har två olika högtalare, en traditionell högtalare på undersidan samt att hörluren agerar som den andra högtalaren. Självklart kan du också använda dig av bluetooth-högtalare för att få ännu högre ljud när du behöver det. Välj en med bra kvalitet!

Det finns också dockar med alarmklockor som har högtalare, tänk då på att det ska vara med lightning-uttag så att de är kompatibla med iPhone 7. En stationär högtalare är bra om du endast ska använda den hemma, men om du vill använda den på fler ställen är en Bluetooth-variant ett bättre val för dig. Ta tid på dig att välja rätt högtalare.

Kritik mot borttagandet av 3,5 mm uttaget

iPhone 7 fick ta emot mycket kritik för att de tagit bort hörlursuttaget, som är standard på alla smartphones. Det sägs att de bara ville tjäna pengar. Dock kan du ändå använda andra typer av hörlurar tack vara en adapter och det finns även adaptrar som låter dig ladda och lyssna på musik samtidigt. Därav är det inget större problem.

Sammanfattning

Det finns många möjligheter när det kommer till valet av hörlurar och högtalare till din iPhone 7. Det finns tillhörande hörlurar med lightning-kabel, och högtalaren i själva telefonen är mycket bra. Du kan även använda andra typer av hörlurar och högtalare tack vare den smarta adaptern som gör detta möjligt. Med iPhone 7 kan du njuta av musik på många olika sätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *