Livslängd och batteritid för iPhone

26 May

Livslängd och batteritid för iPhone

Ladda din iPhone under natten. På det sättet sparar du tid och behöver inte oroa dig för att ditt iPhone-batteri laddas ur under mitten av dagen. Starta din hektiska dag med fulladdat batteri för att slippa onödiga och snabba panikladdningar. Att ladda den över natten innebär samtidigt att mobilen laddas kontinuerligt och ej blir avbruten av onödiga meddelanden eller telefonsamtal.

Använd flitigt knappen flygplansläge. Tro det eller ej, men den sparar en hel del batteri och du kan fortfarande använda din iPhone! När man sätter på flygplansläge så sätts applikationerna i ett så kallat viloläge. Ingen tillgång till mobilnät, vilken oftast är boven till lägre batterinivå. Trots att iPhonen är i flygplansläge kan du koppla upp dig mot ett tillgängligt WiFi och utnyttja telefonen.

Dolda applikationer och mer ljusstyrka

Öppna inte upp flertalet applikationer. Även om du stänger ner en applikation körs den i bakgrunden och tar onödig batteritid. Dubbelklicka på hemknappen för att öppna upp menyn med alla de applikationer som körs i bakgrunden. Stäng ner de applikationer som du ej använder. Vi lovar att där finns fler än du tror, många av de som du ej använt på ett bra tag.

När du vet att du inte ska använda telefonen under ett längre tag (kanske ska du på möte, träna etcetera) kan det vara en smart idé att sänka ljusstyrkan för skärmen. LED-skärmen på telefonen drar en hel del batteri. Desto högre ljusstyrka, desto mer batteri används. Du vänjer dig snabbt med att ha en lägre ljusstyrka på mobilen.

Onödig energi

Är du som många andra och använder 4G-nätet? Hitta istället ett tillgängligt WiFi-nätverk. Eftersom mobilen måste leta efter närmaste signal, tvingar den på sig att arbeta och söka efter ett 4G-nät. Har du tillgång till ett WiFi-nätverk koppla genast upp dig. Att sitta och leta efter en långsammare uppkoppling drar mer batteri och din energi. Tro oss, vi alla har varit där!

Hur ofta är din mobil öppen innan den låses av sig själv? Troligtvis en stund, samtidigt dras onödig energi från batteriet eftersom du troligtvis inte sänkt din ljusstyrka enligt ovan tips och iPhone är igång, till ingen nytta. Sänk autolåstiden så att din mobil stängs av fortare. Glöm inte att du minskar tiden för obehöriga att få tillgång till din mobil också!

Bluetooth och utökad batteritid

Använder du dina trådlösa hörlurar ofta eller kopplar du ofta upp den i din bil? Om inte, stäng av din Bluetooth direkt! Bluetooth älskar att söka upp andra Bluetooth-enheter i bakgrunden. Detta bidrar till att den måste leta runt för att parkopplas med en annan enhet och det bidrar till en ökad batterianvändning. Använd endast din Bluetooth när du behöver.

Är du en sådan person som använder din iPhone hela tiden och inte alltid kan ladda den. Köp då till ett extrabatteri. Det kan vara din nödlösning i extrema situationer när ditt batteri håller på att dö och du inte har tillgång till en laddare. Idag är extrabatteri väldigt små och billiga. De kan köpas i olika former och färger, tillsammans med en USB-kabel.

Alla bäckar små

Stäng av ditt iCloud. Ställ dig frågan, hur ofta behöver du säkerhetskopiera? Svaret är enkelt; Du behöver inte göra det så ofta som iPhone själva vill. För att stänga ner iCloud gå till inställningar -> Apple-ID, iCloud, Itunes och App Store (högst upp) -> Icloud och avaktivera. Om du behöver göra en säkerhetskopia, sätt då på iCloud för stunden men glöm inte att stänga av den efter.

Energislukaren

Sist men inte minst, den största batterislukaren av de alla, platsdata. Hur ofta använder du din GPS när du är hemma eller på jobb? Ha din platsdata alltid avstängd, och sätt endast på den då du verkligen behöver den. Platsdata behöver tillgång till en signal som måste kopplas upp via satellit. Hitta din Iphone är en bra applikation, men ha batteritiden i åtanke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *