Välkommen till sidan iPhone 7 – de 10 bästa sakerna att tänka på

26 May

Välkommen till sidan iPhone 7 – de 10 bästa sakerna att tänka på

Visst finns det en hel uppsjö med iPhones idag, men vi är fans av just iPhone 7, efterträdaren till iPhone 6 och 6s. Är det någon större skillnad? Är det är värt att byta upp sig? Tveklöst ja, läs om de alla nyheter och allt som har med iPhone7 att göra. Här kan du läsa om att Apple äntligen har kommit med en stänksäker telefon. Nu är den så stänksäker att den ska klara att ligga på 1 meters djup i sötvatten under 30 minuter.

Det ska till och med gå att filma under vatten med nya iPhone 7. Vattentåligheten är en viktig funktion men problemet är att iPhone är svår att få grepp om, den känns hal som en tvål. Färgerna känner vi igen från iPhone 6 men en svart har tillkommit kallad gagatsvart. Den färgen tycks vara känsligare mot repor än andra färger.

Kamerorna och att fota

Något som iPhone är kända för är ju mobilens kameror, och när det gäller iPhone kan du läsa allt om denna fantastiska kamera. Kameran på baksidan är ny och har givetvis förbättrade prestanda mot tidigare modeller. Den har fått optisk bildstabilisering, ett objektiv med sex element samt en bländare på f/1,8. Kameran har blivit mycket mindre beroende av bra ljus, och tar bra bilder även då det skymmer. Utöver den digitala zoomen har kameran en optisk zoom x2. Tyvärr sticker linsen fortfarande ut från kameran.

Men det är inte bara om själva kameran du kan läsa om här. Du får även tips på hur du fotar bäst och vad du ska tänka på. Många proffs säger faktiskt att det går att fota lika bra med en iPhone som med en systemkamera. Kanske, kanske inte, men det kan du få reda på här.

Vår kära hemknapp

Nederst på skärmen har vi vant oss vid att hemknappen sitter på alla iPhones. Så är det på iPhone 7 också med den lilla skillnaden att det inte är en fysisk knapp som trycks in utan är en helt stum tryckyta. Det kan vara en fördel då de fysiska knapparna faktiskt har en kort livslängd och det bidrar antagligen att göra iPhone 7 stänksäker.

Ny processor – högre prestanda

Den nya processorn är dubbelt så snabb jämfört med iPhone 6. Den kallas A 10 Fusion och har hela fyra kärnor med en frekvens på 2,3 GHz. Två av kärnorna sköter rutinarbeten som att hantera e-post och liknande medan de andra två rycker in då det krävs mer kraft från processorn. Det betyder att strömåtgången kan begränsas då inte maximal kraft behövs.

iPhone 7 har fått ett nytt batteri samtidigt som Apple har utvecklat både hårdvara och mjukvara parallellt, något som andra telefontillverkare inte kan göra. Batteriet i iPhone 7 är ungefär 14 procent större än föregångarens. Apples telefoner har oftast jämförelsevis små batterier så därför är detta en stor nyhet. Det nya batteriet ger mellan 15 och 20 procent längre batteritid.

Högtalarna är viktiga

Visste du att iPhone 7 är den första telefonen från Apple med dubbla högtalare. Det är tänkt att de ska producera stereoljud då du har telefonen i liggande läge. En högtalare sitter som vanlig nederst på telefonen och den andra i hörluren. Det är stor skillnad i kvalitet på ljudet mellan de två högtalarna men en viss stereoeffekt skapas ändå. Framför allt kan iPhone 7 ge starkare ljud.

Sammanfattning

Återigen varmt välkommen och nu har du fått ett smakprov på vad du kan läsa om här på sidan. Vi vill att du verkligen ska kunna ha nytta av våra artiklar. Därför har vi lagt ner mycket tid och kraft för att kunna delge dig sådant som vi själva anser är viktigt. Så om iPhone7 är din favorit eller om du vill lära dig mer om den, slå dig ner i soffan och börja läsa våra artiklar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *