Apple ska inom kort flytta in i deras nya och framför allt spektakulära högkvarter som heter Campus 2. Här nedanför kommer du som intresserar dig av detta kunna läsa om att vi vet och har lyckats få ihop om det nya högkvarteret Steve Jobs presenterade. Samtidigt som hans presentation i Cupertinos stadshus visade de även ett antal filmer om bygget, filmade av drönare.

Campus 2 blir nya högkvarteret

Innan årsskiftet mellan år 2016 och 2017 är det klart att den stora huvudbyggnaden i Appels nya högkvarter ska stå klar. Sedan i början av år 2017 ska de mindre tillhörande byggnaderna stå klara och färdiga att användas. Det vill säga om att går enligt planerna. Apples nya högkvarter kommer som du tidigare läste heta Campus 2, då huvudbyggnaden kommer lika en variant av ett rymdskepp.

 

Under ett ”Let us loop you in”-event som Tim Cook höll i under mars månad år 2016, lovade han att presentationer av de nya produkterna som Apple lanserar efter årsskiftet 2016/2017  kommer hållas i den nya aulan i högkvarteret. Aulan är underjordisk och kallas Apple Theater som du precis läste kommer befinna sig i samma område som huvudbyggnaden. Aulan ska rymma hela 1 000 sittplatsen, vilket betyder en enorm möjlighet att samla alla journalister på ett och samma ställe samt att minska risken av rykten.

Steve Jobs han presentera det nya högkvarteret

Apple har sedan 2013 hållit på med deras nya Högkvarter, men har under den mesta tiden endast varit en dammig arbetsplats. Det är därför Steve Jobs han presentera deras nya högkvarter innan han gick bort. Dock var den videon som presenterades 2013 av Steve Jobs, inspelad år 2011 som bara var några månader innan han dog. Givetvis har planen för Campus 2 och Apples nya högkvarter ändrats en aning efter dess med tanke på att det var såpass lång tid sen. Nu på senare tid har man kunnat se hur arkitekterna äntligen börja resa byggnaderna och kommit en bra bit på vägen i deras arbete. Det går ännu inte att veta exakt hur det kommer se ut på de bilder och flygfoton som finns för tillfället. Det är inte heller klart för oss i omvärlden att veta vilken byggnad som kommer användas till vad, vilket givetvis är en säkerhetsåtgärd Apple har för att undvika terrorattentat så som bomber.

 

Det har länge varit oklart vem och vilka det är om har stått för arkitekturen på det enorma bygget som snart kommer vara Apples nya högkvarter och huvudkontor. Men de första ritningarna som lämnades in stod det att det var fosters+Partners som var arkitekt bolaget. Ritningarna lämnades in till Cupertino. Det tog inte speciellt lång tid innan man kunde lista ut vem arkitekten var och förstod varför. Arkitekten är ingen mindre än Norman Foster och det är hans företag som har stått för Apples design på det nya högkvarteret. Norman Foster hade nämligen även ett stort och bra inflytande på Steve Jobs vilket kan vara en av anledningarna till att Steve Jobs och Apple valde just honom och hans företag som arkitekter.

apple_ho%cc%88gkvarter